OMNILUX LED a természetes fény erejével

Aknés bőr kezelése

Aknés bőr kezelése
Az akne a világon az egyik leggyakoribb bőrprobléma, a serdülőkorú, 24 évesnél fiatalabb népesség 85%-t, míg a 25. életévüket betöltött felnőtt népesség 50%-t érinti. Az akne széles körben elterjedt, meglehetősen zavaró bőrprobléma, gyakran okoz maradandó bőrelváltozást, mely egy életen átlátható, illetve akár lelki problémákat is okozhat.

Az akne keletkezése nem a nem megfelelő diéta, vagy a rossz táplálkozás következménye. Az akne keletkezésének oka az, hogy a faggyúmirigyek faggyút, termelnek. Az olajos réteg elzárja a pórusokat. Az elzárt baktériumok működésének következtében gyulladás lép fel és ez a gyulladt, a bőrből kiemelkedő, vörös bőrelváltozást nevezzük aknénak.

Miért ajánljuk az Omnilux LED fényterápiát?

Az aknéban található proprioni baktériumok a fő felelősei a gyulladás kialakulásának. Azonban a baktériumok reagálnak a természetben is előforduló kék fényre, melyet az Omnilux Blue lámpával juttathatunk a bőrbe. A baktériumok elnyelik, megkötik a fényt, melynek hatására a coproporphyrin III. vegyület aktiválódik, tiszta oxigént termel és elpusztítja az aknékat. Az aknék pusztulási aránya 100%-os.
A kúra ideje alatt bizonyos alkalmakkor célszerű az Omnilux Revive (633 nm) lámpát használni, mert a jellegzetes vörös fény csökkenti a bőrben kialakult gyulladást, a vörös foltokat, melyeket az aknék okoztak. A kezelés hatására a bőr egészségesebb, gyulladásmentes lesz.
Az Omnilux fényterápia kúraként történő alkalmazása során nem károsodik a bőrszövet, pontosan olyan folyamatok játszódnak le, melyek természetes körülmények között is végbe mennek a bőrben.

Omnilux Blue lámpa a benne világító LED égőkkel.

Hogyan ajánljuk?

Az Omnilux fényterápia a legmegfelelőbb eszköz az aknés bőr kezelésére, mert a maximális fény teljes mértékben aktivizálódik a kezelt célterületen és ezzel jelentős baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatásfok érhető el.

Az aknés bőr kezelést minden esetben kúraszerűen ajánljuk. Először az Omnilux Blue (415 nm) lámpát javasoljuk használni, majd ezt követően az Omnilux Revive lámpát (630 nm)
Minimum 8 kezelés ajánlott. A lámpákat váltakozva használjuk. Soha nem szabad 1 napon belül, esetleg közvetlenül egymást követve használni a lámpákat. Ha a 8. kezelést követően – ha az eredménnyel még nem vagyunk elégedettek- folytathatjuk a kúrát további kezelésekkel.

Esetképek az aknés bőr Omnilux fényterápiával történő kezelését követően.

Kizárólag az Omnilux blueTM használata esetén.

A vizsgálat 30 beteg állapotváltozására terjedt ki. (Aknés bőrtípus I-IV, enyhétől a mérsékelten gyulladt állapotig). Minden egyes beteg esetében a kúra sikeres volt. Az aknéval érintett felület 73%-án a gyulladás határozottan csökkent a kezelést követő 4-8. hetet követően.

A vizsgálat 16 beteg állapotváltozására terjedt ki. (Aknés bőrtípus I-IV, enyhétől a mérsékelten gyulladt állapotig), akiknek a kezelése során mindkét lámpát alkalmazták. A bőr teljesen tiszta állapota a betegek 82%-ánál figyelhető meg a kúrát követő 12. héten.

A kúra előnyei:

- A kezelés ideje alatt nem keletkezik hő, nincs fájdalom

- Baktériumölő hatású, mely a fény hatására természetes módon megy végbe.

- Javítja a bőr természetes gyógyulási potenciálját. A kezelést követően is folyamatosan érvényesül a besugárzott fény természetes gyógyító hatása.

- Rendkívül hatékony, nincs mellékhatás, irritáció.

- Gyors és egyszerű.