OMNILUX LED a természetes fény erejével

Ekcéma kezelése

Ekcéma kezelése

Az ekcéma a leggyakoribb bőrbetegségek egyike. Keletkezésének pontos oka nem ismert, azonban feltételezhető, hogy az egyik ok a hámot érő krónikus kémiai és fizikai ártalmak, pl. ismétlődő külső tényezők, illetve ebből következő allergiás túlérzékenység.
Az ekcéma a bőrfelszín jellegzetes gyulladása. Az ekcéma fejlődési stádiumától, típusától függően igen különböző klinikai képet mutat, ezért az ekcémának, mint gyűjtőfogalomnak a közös tulajdonságait említjük meg az alábbiak szerint:

Jellegzetes gyulladásos bőrpír, mely a kezeken (a környezeti hatásoknak leginkább kitett bőrfelület) és a lábakon alakul ki. Gyakran akut gyulladásos tüneteket is mutathat (akut forma) Megfigyelhető a hólyagképződés, nedvedzés, pörkösödés, változó hámlás. A verejtékmirigyek elzáródása következtében nedvedzés, fokozott verejtékezés.
A tünetek súlyosbodhatnak, ha bakteriális fertőződés lép fel. Ugyancsak súlyosbíthatja a beteg fizikai-lelki állapotát, ha a nem kezelt ekcéma krónikussá válik, illetve egyes ismeretlen okok miatt a betegség kiújul, fellobban.

A betegséget az okok feltárását, kiküszöbölését követően kenőcsökkel, esetleg a megfelelő gyógyszeres terápiával próbálják gyógyítani.

Miért ajánljuk az OMNILUX LED terápiát a psoriasis tüneteinek csökkentésére?

Mert már régóta ismert terápiás eljárás a fénnyel, pl. UV lámpával történő kezelés, melynek hatására jelentős eredményjavulás érhető el. Fontos hangsúlyozni, hogy a kiváltó ok/okok megszűntetése része a terápiának.

Hogyan alkalmazzuk az OMNILUX LED fényterápiát?

Az ekcéma gyógyításához a fényterápia kúraszerű alkalmazását ajánljuk. Egy kúra 8 kezelésből áll. Először az Omnilux Revive (633 nm) lámpával világítjuk meg a gyógyítandó célterületet, majd ezt követően a mélyebb szövetrészek regenerálása érdekében az Omnilux Plus (830 nm) lámpát használjuk. Ezt követően a 3. 5.7. kezelést az Omnilux Revive (633 nm), a 4.6.és 8. kezelést az Omnilux Plus (830 nm) végezzük.